Citeste doar ceea ce merita. Stiri, comentarii, analize, difuzate non-stop, in format text, audio, video, foto.

joi, 13 august 2015

Experiment social. Cat de usor este sa ademenesti o adolescenta pe Facebook: "Parintii au plecat de acasa. Vin in 10 minute"



Coby Persin, un blogger popular pe Youtube gratie experimentelor sale sociale le-a aratat parintilor cat de usor pot fi ademenite copilele lor pe Facebook de catre pedofili.

Tanarul in varsta de 21 de ani a cerut acordul a trei familii pentru a le "testa" fiicele de 12, 13 si respectiv 14 ani. Practic, Coby si-a creat o identitate falsa pe Facebook, unde pretindea ca este un adolescent de 15 ani care s-a mutat recent pe aceeasi strada cu fetele.

Desi acestea nu-l cunosteau, acceptau sa vorbeasca cu el online si, in mai putin de o saptamana, ii trimiteau poze, numarul lor de telefon, dezvaluiau detalii intime si chiar anuntau programul parintilor, pentru a-l chema la ele acasa.
Surprinza insa venea atunci cand treabuiau sa se intalneasca fata in fata cu el. In loc de tanarul intalnit pe Facebook, aparea tatal fetelor. "Ce-i cu tine? Putea sa te violeze si sa te ucida! Sa nu mai faci asta niciodata" a fost reactia unui tata. Acesta a aflat cu stupoare ca Julianna, fiica lui de 12 ani, a invitat un necunoscut in casa trimitandu-i un SMS: "Trebuie sa astepti ca tata sa adoarma! Nu pot sa chem altfel baieti acasa."
Jenna, una dintre fete, a acceptat fara nicio problema sa se urce in masina strainului care a contactat-o pe internet. "Parintii tocmai au plecat de acasa. In 10 minute, ajung in parc", i-a scris fata intr-un mesaj.  "Ce e in capul tau? Ce faceai daca in masina era un nebun?" este reactia mamei ei.
Clipul, urcat pe Youtube, a strans peste 18 milioane de vizualizari in doar 3 zile. Parintii care au urmarit imaginile online s-au aratat socati de experiment, ba chiar au comentat ca si-au obligat fetele sa se uite la clip.

Vezi videoclipul. ( click )

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu